Qui som i per què Coopdevs?

Coopdevs és una cooperativa oberta que té com objectiu millorar la societat a través de la tecnologia, els nostres valors s’emmarquen dins del cooperativisme obert el que significa que ens centrem a aportar valor no sols a clients o projectes en què participem sinó a un ecosistema de procomuns digitals molt més ampli.

Els nostres valors

Som una cooperativa de treball associat des de 2018, oferim serveis professionals de consultoria i desenvolupament tecnològic per a projectes amb impacte social positiu.

Treballem amb software lliure, promovent el cooperativisme obert. El que significa que creem coneixements i codi en obert no sols per un projecte en concret sinó per facilitar el desenvolupament de diversos àmbits de l'economia social i solidària.

Ens organitzem de manera assembleària i autogestionada. Totes les persones que conformem Coopdevs tenim veu i vot dins de la cooperativa i entre totes donem resposta a les necessitats de les entitats amb què treballem i també a les nostres pròpies necessitats vitals.

Coopdevs, com a entitat adherida a la XES, compartim els seus valors descrits en el document https://xes.cat/wp-content/uploads/2017/06/princpisXES.pdf. A més, com a entitat lligada a la tecnologia, des de Coopdevs tenim una visió no neutra de la tecnologia, el tipus de tecnològica que fem servir i com la fem servir defineixen l'impacte d'aquesta tecnològica en nosaltres i en la societat.

El nostre equip

Adrià Pallejà

Enginyer Industrial per la UPC, nodrit professionalment en diferents àmbits (sanitaris, automoció, consultoria web). Activista (Plataforma Cel Net) i estretament lligat a l’associacionisme i la cultura popular (casteller, diable, balls tradicionals). Somiant en una societat més justa que doni resposta als reptes de futur: aigua, terra, energia, habitatge. Des de Coopdevs, intento dibuixar-la des de l’àmbit tecnològic, cooperativista i de l’economia social i solidària.

César López

Enginyer de telecomunicació per l’URJC de Madrid. Des de l’universitat vaig començar a participar en moviments solidaris (Enginyers Sense Fronteres, Cercles de Silenci). També em vaig interessar per el cooperativisme. He treballat amb Dabne S. Coop. Mad. i Gnoxys AC. aquí a Madrid i amb l’equip tècnic de Som Energia a Girona. En el àmbit tecnologic sóc desenvolupador Python – Odoo des de 2014.

Daniel Palomar

Enginyer en informàtica per la UPF. Des dels moviments socials estudiantils a Alacant, als moviments cooperativistes Barcelona, sempre he intentat moure’m en ambients de caràcter solidari. Des del començament vaig orientar la meva carrera al desenvolupament backend fins a gestió d’infraestructures i manteniment de sistemes distribuïts. Vaig realitzar el treball de fi de grau amb Coopdevs associació, i ha estat un dels millors descobriments de la meva vida.

Eugeni Chafer

D’ençà els anys noranta la meva vida laboral sempre ha estat vinculada a ajudar a les organitzacions a digitalitzar processos organitzatius (interns) i comunicatius (externs) amb l’ús de tecnologies digitals, especialment en la comunitat educativa. També he estat sempre vinculat a grups de consum agroecològic i a diferents entitats relacionades amb l’economia i la transformació social. A Coopdevs, puc enllaçar aquests dos àmbits i treballar perquè les tecnologies digitals facin créixer l’economia social i solidària i l’impacte d’aquesta a la nostra societat.

Eva Sanjurjo

Vaig estudiar Història i una formació professional de Turisme; el primer per vocació i el segon moguda per la necessitat d'això que anomenen “reciclar-se”. En el pla laboral soc de trajectòria eclèctica, per no dir caòtica i després d'uns primers contactes amb la tecnologia, vaig decidir continuar aquest procés de reciclatge per aquesta branca arribant Coopdevs. Aquí el que em mou és l'interès pel treball cooperatiu, l'Economia Social i Solidària i les ganes de fer les coses d'una altra manera

Jordi Isidro

Entusiasta del Business Intelligence i de les bases de dades. Soc enginyer en informàtica per l’UPC especialitzat en gestió i explotació de la informació. Duc més de 15 anys treballant per diferents clients ajudant a fer créixer els seus sistemes decisionals. En el camp de l’economia solidària he format part dels grups locals de Barcelona i del Baix Llobregat de Som energia i del GIT de Barcelona de Fiare Banca Ètica. En el meu temps lliure em dedico a programar aplicacions en python, php o el llenguatge que em caigui entre les mans.

Konstantina Tsagkari

Sóc llicenciada en economia marítima per la universitat de Pireos d’Atenes. L’any 2016 arribo a Barcelona, és aquí que se’m desperta l’interès per la programació i començo a realitzar formacions de desenvolupament web. Estant vinculada a espais autònoms i autogestionats entro a participar en grups d’informàtica d’aprenentatge col·lectiu. Després de treballar en altres empreses del sector fora del món cooperativista, amb Coopdevs puc compaginar les meves inquietuds de caràcter més social amb la passió per la programació.

Pelayo Garcia

Cooperativista per la fragilitat democràtica i per a deixar de viure en la derrota. Estudio Pedagogia com a revenja. Crec que hi ha una tira de XKCD per a qualsevol situació. M’encanta coordinar uns i zeros per a fer que treballin les màquines o per pura diversió.

Sergi Alonso

Em dedico al món web des de 2004, m’he especialitzat en comunicació, màrqueting i gestió de projectes digitals. Al 2009 el meu camí personal em va portar a abocar-me en el desenvolupament dels bancs de temps, vaig fundar l’associació ADBdT des d’on es va crear la plataforma TimeOverflow. Posteriorment vaig cofundar Coopdevs, des d’on aporto el meu granet de sorra perquè la tecnologia pugui potenciar més i més l’economia solidària.